Els Mossos d'Esquadra descarten que la detonació que s'ha sentit aquest migdia prop d'un cèntric hotel de Barcelona sigui un atemptat terrorista, i la principal hipòtesi amb què treballa la policia catalana és que podria tractar-se de l'ús de pirotècnica al carrer.

Un ampli dispositiu policial i d'emergències s'ha establert a l'hotel Petit Palace de Barcelona, situat a la zona de la Boqueria i proper a la Rambla, després de considerar-se que podia haver-se produït una deflagració a l'establiment, sense que constessin ni ferits greus ni danys estructurals a l'edifici.

El tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha declarat que la detonació s’ha degut als focs artificials i les comparses de la festa major de Sant Roc, que se celebren als voltants. Segons ha explicat als periodistes al lloc dels fets, ha sigut «un conjunt de casualitats que s’han ajuntat i han generat una situació d’alarma», ja que en aquell moment un home ha sortit corrents de l’hotel amb les mans ensangonades, perquè, pel que sembla, se li havia trencat la mampara de la dutxa

La policia catalana ha acordonat la zona i, fins al lloc s'han desplaçat deu unitats dels Mossos, diversos efectius de la Guàrdia Urbana, set dotacions dels Bombers de Barcelona així com ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Els Mossos han obert una investigació per determinar les causes d'aquesta incidència, i ja han descartat que es tracti d'un atemptat terrorista.