Un ramader de Sant Joan de les Abadesses ha estat sancionat amb 5.500 euros de multa per l'electrocució de 25 gripaus a la seva finca. Els fets van passar ara fa un mes, quan l'home va instal·lar un tancat elèctric a tocar de terra, per evitar el pas del seu bestiar. De forma "accidental", segons expliquen des d'Unió de Pagesos (UP) un grup de gripaus haurien mort electrocutats.

Els fets van ser denunciats per un col·lectiu ecologista a les xarxes socials. Va ser llavors quan els Agents Rurals van demanar al ramader que elevés el tancant, afegeixen les mateixes fonts. Aquest, però, s'hi va negar al·legant que podria suposar un perill per a la gent que camina o va en bicicleta per la zona i, finalment, se'l va sancionar.

Emparant-se en la llei del Patrimoni Natural, al ramader l'han multat per la infracció amb 3.000 euros. També haurà de pagar 2.500 euros pels danys i perjudicis causats, 100 euros per cadascun dels gripaus.

UP ha convocat per a aquest dijous una marxa lenta a Ripoll per denunciar el que consideren una sanció "desproporcionada". Reclamen que les normatives s'adeqüin a l'àmbit rural i que s'apliquin amb sentit comú.