Un home de 46 anys ha mort decapitat aquesta nit al port d'Eivissa després de ser atropellat per un ferri de passatgers que cobreix la línia entre Eivissa i Formentera, segons la Guàrdia Civil.

L'accident es va produir sobre les 23.30 hores quan el ferri de línia regular de la companyia Baleària, que cobreix el trajecte entre les dues illes, el Formentera Direct, va atropellar una embarcació particular en la qual anaven dos tripulants, tots dos de nacionalitat espanyola, ha informat Salvament Marítim. Un d'ells va morir a l'acte i el segon va ser rescatat de l'aigua amb ferides lleus per la llanxa auxiliar del Formentera Direct.

Salvament Marítim va rebre un avís del 112 sobre una col·lisió entre embarcacions. Un particular que es trobava a la muralla de Dalt Vila a Eivissa va alertar al servei d'emergències que havia escoltat una col·lisió i que sentia crits. Gairebé al mateix temps, el ferri de Baleària va avisar que havia patit una col·lisió i que estava arriant la seva embarcació per a rescatar persones que podrien ser a l'aigua. Al cap de deu minuts de la col·lisió, el Formentera Direct va informar que havia rescatat a una de les persones amb ferides i que l'havia traslladat a terra. 40 minuts després, l'embarcació Salvamar Acrux va localitzar el cos decapitat de l'altre tripulant.

Ara, les autoritats investiguen si el vaixell sinistrat va complir amb el Reglament Internacional per prevenir els abordatges (RIPA). Des de Salvament Marítim han demanat que es faci un "estricte compliment" d'aquest reglament, sobretot quan es tracta de navegació en canals estrets, com les entrades i sortides dels ports.