Els Mossos d’Esquadra han aclarit que el major Josep Lluís Trapero va avisar el director de la policia, Pere Ferrer, del seu viatge el juliol passat a Madrid per entregar premis pendents a jutges i fiscals de l’Audiència Nacional i el Suprem, i han negat que acudís a una reunió a la Zarzuela.

Després que 'La Razón' publiqués que Trapero va mantenir reunions a l'Audiència Nacional, el Suprem i la Zarzuela, fonts de la Conselleria d'Interior van assegurar dimecres a Efe que el major no els va informar d'aquestes trobades, tot i que el Departament de la Generalitat liderat per Joan Ignasi Elena va afirmar que van ser trobades de tipus operatiu i que tenien tot el sentit.

No obstant, fonts pròximes a Trapero han desmentit que el major visités la Zarzuela i han assegurat que va avisar el director general dels Mossos, Pere Ferrer, que acudiria a Madrid, juntament amb el comissari Miquel Esquius, per entregar condecoracions del 2019 a jutges, fiscals i personal de l’administració que no s’havien pogut imposar abans a causa de la pandèmia.

Segons les fonts, el 13 de juliol es va informar el director general de la Policia de l’agenda de Trapero, que el 14 de juliol va parlar telefònicament amb Ferrer i van acordar, a més, que aprofitaria el seu viatge per reunir-se amb la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, per analitzar la seguretat de la seu de la Generalitat.

Al transcendir ahir les informacions sobre la visita de Trapero a Madrid –que els Mossos ahir ni van confirmar ni van desmentir–, l’exconseller Jordi Turull, que va ser a la presó per l’1-O fins que va ser indultat, va assegurar: «Ja no ve d’aquí. Cap sorpresa de fa temps. Cadascú amb la seva consciència».

Trapero va ser restituït al capdavant dels Mossos d’Esquadra el novembre passat pel llavors conseller d’Interior Miquel Sàmper després de ser absolt a l’Audiència Nacional en el seu judici pel seu paper en l’1-O.

Tant en el judici a la cúpula del procés al Suprem com en el que finalment el va absoldre a l’Audiència Nacional, Trapero es va desmarcar dels plans independentistes del Govern de Carles Puigdemont, va assegurar que els Mossos li van demanar a l’expresident que suspengués el referèndum unilateral i va revelar que es va oferir a la justícia per detenir l’executiu català per la DUI.