Els talibans van matar a trets un familiar d’un periodista que treballava per a la Deutsche Welle (DW) a l’Afganistan i que buscaven, va informar aquest divendres la cadena pública alemanya al seu lloc d’internet.

Un altre parent del periodista, la identitat del qual no va ser precisada i que ara és a Alemanya, va resultar ferit. Diversos membres de la seva família van aconseguir fugir mentre els talibans anaven porta a porta. «L’assassinat d’un familiar d’un dels nostres editors en mans dels talibans ahir (dijous) és increïblement tràgic i il·lustra el greu perill en el qual es troben tots els nostres empleats i les seves famílies a l’Afganistan», va comentar Peter Limbourg, director general de la DW, en un comunicat.

«Està clar que els talibans ja estan portant a terme operacions organitzades de recerca de periodistes, tant a Kabul com a les províncies», va afirmar. «¡El temps s’acaba!», va afegir.

Segons la DW, els talibans han aplanat els domicilis d’almenys tres dels seus periodistes.

La DW i altres mitjans de comunicació alemanys han demanat al govern d’Alemanya que actuï ràpidament per ajudar el seu personal afganès.

Després de prendre el poder a l’Afganistan i entrar a Kabul diumenge, els talibans van llançar un bombardeig de relacions públiques en el qual han promès respectar la llibertat de premsa i perdonar tots els seus opositors.

No obstant, un document confidencial de l’ONU, consultat per AFP, afirma que estan intensificant la recerca de persones que van treballar amb les forces dels Estats Units i l’OTAN.

Els afganesos no han oblidat el règim islàmic ultraconservador que van imposar els talibans quan van governar del 1996 al 2001, amb càstigs brutals, com la lapidació fins a la mort.