La Guàrdia Civil investiga quatre persones d’un club de busseig de Segur de Calafell (Baix Penedès) per un possible delicte d’homicidi en la mort de dos alumnes de submarinisme el 8 d’agost quan feien el seu «baptisme» en aquest esport.

Els dos homes, de 50 i 56 anys, van morir ofegats quan practicaven submarinisme en aigües properes al port de Segur de Calafell juntament amb un grup de diverses persones en el marc d’una activitat que va ser organitzada per un club de busseig d’aquesta localitat.

Segons va informar ahir la Guàrdia Civil en un comunicat, la Unitat Orgànica de Policia Judicial d’aquest cos a Tarragona investiga quatre persones del club de busseig.

Homicidi per imprudència

Després d’una mica més d’una setmana d’investigació i de la realització dels pertinents informes tècnics, la Guàrdia Civil ha obtingut els indicis suficients per presumir la comissió de dos delictes d’homicidi per imprudència en el qual estarien implicades les quatre persones.

El presumpte «incompliment» de diversos preceptes de la normativa que regula l’activitat de busseig i una «possible mala planificació i equipament inadequat podrien haver estat determinants en l’ofegament de dos dels participants» en aquesta activitat coneguda com a «baptisme» de busseig.

El cos armat ha posat en coneixement del Jutjat d’Instrucció número 5 del Vendrell (Baix Penedès) les conclusions de la seva investigació.

Després que tingués lloc l’ofegament d’aquests dos homes, la Guàrdia Civil va activar les seves unitats de policia judicial, Servei Marítim i especialistes en busseig del Grup Especial d’Activitats Subaqüàtiques GEAS per tal de practicar les diligents pertinents.

L’autòpsia de les víctimes va determinar que totes dues -un home 50 anys veí de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) i un altre de 56 anys, veí del Vendrell (Baix Penedès)- van morir ofegades.

Les dues víctimes portaven equipament de busseig.