Un incendi al nord de Califòrnia (els EUA) havia destruït ahir 104 edificis i amenaçava 6.905 habitatges, segons l’actualització que va fer ahir el Departament Forestal i de Protecció contra Incendis de Califòrnia (Cal Fire).

Els bombers no han estat capaços de contenir ni un 1% de les flames d’aquest incendi, batejat per les autoritats com Caldor, que ha estat impulsat pel vent i les condicions seques de la zona est de Sacramento fins a cremar prop de 30.000 hectàrees.

El foc, que va començar a cremar dissabte passat per causes encara desconegudes, ha deixat dos civils ferits. És el mateix que dilluns passat va arrasar un poble de 1.200 habitants.

D’acord amb mitjans locals, van quedar molt poques a la localitat de Grizzly Flats després del pas de les flames, que també van cremar una oficina de correus, una escola primària i la majoria dels pals elèctrics del poble.

Aquest foc crema a Califòrnia alhora que l’incendi Dixie, el segon més gran en la història d’aquest estat, que crema des fa més d’un mes malgrat el constant esforç dels gairebé 6.200 bombers desplegats a la zona.

Dixie va provocar una nova ronda d’ordres d’evacuació aquesta setmana, ja que els forts vents el van ajudar a créixer i a acostar-ho a pocs quilòmetres de Susanville, amb una població d’aproximadament 18.000 habitants.

Des que va començar a cremar el 14 de juliol, Dixie ha destruït prop de 1.200 edificis, almenys 635 dels quals eren cases, segons dades del Cal Fire.

En total, Dixie ha cremat 283.534 hectàrees i només ha estat contingut en un 35%.

A principis d’aquest mes, va arrasar la població de Greenville, d’uns 1.100 residents.

Els avanços contra les flames del Dixie han estat escassos i lents en els últims dies principalment per les condicions meteorològiques adverses, encara que s’ha avançat un 4% en les tasques de contenció.