La caòtica evacuació de l’aeroport de Kabul deixen una reguera d’històries humanes. Algunes de tràgiques, com la mort d’un futbolista que va caure d’un avió militar nord-americà, i d’altres, més amables. Entre aquestes últimes, la notícia que una dona afganesa ha donat a llum a un nadó –una nena– en un vol d’evacuació dels EUA que la treia de l’Afganistan.

Segons ha relatat via Twitter l’Exèrcit de l’Aire dels EUA, la dona, que viatjava amb la seva família, es va posar de part en ple vol i va començar a tenir complicacions a causa de la pressió. El comandant de l’avió va decidir llavors realitzar una maniobra de descens per augmentar així la pressió de l’aire a l’aeronau. Aquesta maniobra va ajudar a estabilitzar la mare i li va salvar la vida, segons han destacat fonts militars. El part es va produir finalment tot just aterrar a Alemanya.

L’avió va aterrar aquest dissabte a la base de Ramstein (Alemanya), on la mare i la nena van ser traslladades a un hospital. El seu estat de salut és bo.