Els talibans van ordenar, a un dels seus primers edictes religiosos després de completar la setmana passada la reconquesta de l’Afganistan, la suspensió de l’educació conjunta per a homes i dones a les universitats i instituts de la província d’Herat, a l’oest del país.

La decisió es va prendre després d’una reunió de tres hores entre talibans, educadors, i responsables de les universitats privades de la província, que acull uns 40.000 estudiants i unes 2.000 instal·lacions d’educació superior.

Després de la trobada, els talibans van declarar que no existia cap solució alternativa ni cap justificació per prosseguir amb l’educació mixta, motiu pel qual calia posar fi a aquesta pràctica, segons van informar fonts properes a la reunió a Khaama Press.

Els responsables educatius d’Herat van provar d’argumentar que les universitats i instituts del Govern estaven capacitats per gestionar una educació separada només en l’aspecte teòric perquè els resultava impossible construir classes separades per a homes i dones.

El responsable principal dels talibans en la reunió, el cap del «Departament d’Educació» de l’Emirat Islàmic de l’Afganistan, el mul·là Farid, va descartar cap alta opció i va reiterar que l’educació mixta s’havia d’acabar perquè és l’arrel dels mals de la societat, cita el mitjà afganès.