Gairebé 300 migrants han arribat des de l’Àfrica per via irregular a Espanya en quatre pasteres que han estat interceptades a les costes de les illes Canàries i de Cadis els últims dies, segons el recompte que ha fet d’Europa Press.

L’última, ahir, va ser localitzada a La Pineda, a l’illa d’El Hierro amb 117 migrants a bord, entre els quals 3 dones i 20 menors, tots d’origen subsaharià, segons va informar la Creu Roja i el 112 Canàries.

L’embarcació de fusta va arribar als voltants del migdia pels seus propis mitjans al moll de la Restinga, i un cop allà van ser valorats pel dispositiu sanitari habitual, format pel Servei d’Urgències Canari (SUC) i Creu Roja, que va poder determinar el bon estat de totes les persones que hi havia a bord.

A l’arxipèlag han comptabilitzat dues arribades més aquest cap de setmana, que han afegit un centenar més de migrants a les estadístiques de les migracions a Canàries.

Durant la tarda de diumenge, el moll de la Restinga també va ser testimoni de l’arribada d’una piragua, a bord de la qual hi havia 47 persones. Totes van ser ateses, però, en aquest cas, el SUC va decidir traslladar un dels migrants a l’hospital amb hipotèrmia de caràcter moderat.

Hores després, Salvament Marítim rescatava una pastera amb 53 migrants a bord, dels que 45 eren homes, set dones i una nena. En aquest cas, les persones rescatades van ser traslladades a Puerto del Rosario, a l’illa de Fuerteventura, on el dispositiu sanitari va donar assistència als immigrants, i no es va haver de fer cap trasllat.

Dues pasteres a Cadis

També ahir, es va comptabilitzar l’arribada de dues pasteres a les costes de Cadis, amb un total de 89 persones migrants entre totes dues.

Segons van informar fonts de la Subdelegació a Europa Press, al voltant de les 10.30 hores, una embarcació amb 51 persones a bord va desembarcar a primera línia de costa a la platja de la Fontanilla (Conil de la Frontera), davant l’elevada quantitat de persones que es trobava en aquest moment al lloc, i va ser interceptada per la Guàrdia Civil.

Aproximadament una hora després de l’arribada de la primera pastera, el Salvament Marítim va interceptar una segona pastera amb 38 persones a bord a l’oest de Punta Candor, a Rota.

Fonts policials van informar que tots els que anaven a bord van ser traslladats al Centre d’Atenció Temporal a Estrangers (CATI) de San Roque.