El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va afirmar ahir que els agradaria arribar al 100% de primeres dosis entre els estudiants majors de 12 anys i al 50% amb pauta completa quan comenci el curs, el 13 de setembre. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Argimon va indicar que es tracta d’una població d’unes 300.000 persones i que les podrien vacunar en una setmana. En la població general, el conseller va reconèixer que no esperaven que la vacunació a l’estiu baixés a unes 300.000 dosis la setmana i que confiaven posar-ne unes 450.000. Argimon considera que «molt probablement hi haurà contagis» de les aglomeracions sense mesures en festes com les de Gràcia i va cridar a la «responsabilitat de tothom» després que el toc de queda hagi caigut en la majoria de municipis.

De cara a les properes setmanes o a la tardor, però, Argimon va afirmar que és «molt probable» que arribi una sisena onada de la pandèmia i va advertir que s’haurà de «conviure amb el virus». «Com més protegits estiguem, més es podrà controlar», va pronosticar. Per això, el titular de Salut va recordar que si bé la vacuna no evita el contagi, sí que el fa més difícil, fins a vuit vegades més, va indicar, i que, sobretot, disminueix molt la possibilitat d’emmalaltir de manera greu.

Argimon va lamentar les imatges d’aglomeracions que s’han vist en festes majors els darrers dies perquè «molt probablement hi haurà contagis». El conseller de Salut va assenyalar que parla cada setmana amb el seu homòleg a Interior, Joan Ignasi Elena, i que entén que és una situació «difícil de controlar». Sobre la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de no autoritzar l’ampliació del toc de queda, Argimon va defensar que demanaven la mesura per motius «estrictament sanitaris» i va indicar que es registren més de 9.000 contagis la setmana i hi ha prop de 1.400 pacients ingressats a planta i prop de 500 a les UCI per la covid-19. Després de la caiguda del toc de queda a pràcticament tots els municipis, Argimon diu que la principal eina que hi ha ara per controlar la pandèmia és la vacunació i també va fer una crida a la «responsabilitat de tothom», tant de dia com de nit.

Argimon afirma que és molt probable «una sisena onada»

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va afirmar ahir, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que «és molt probable» que arribi a Catalunya «una sisena onada» de covid-19 i va instar la població a vacunar-se al més aviat possible perquè estigui «protegida» i poder fer front a la pandèmia. Tampoc va «descartar» que hi pugui haver una nova onada de coronavirus amb una variant que sigui «més virulenta o infecciosa». Argimon, per a qui la manera d’«intentar conviure amb el virus» és immunitzar la població «entenent i sabent que [...] sempre hi pot haver alguna de les noves variants que s’imposi», també va lamentar que moltes persones encara no s’hagin immunitzat, i va fer una crida a no abaixar el ritme de vacunació. Argimon va afirmar que «molt probablement hi haurà contagis perquè hi ha molta gent no vacunada, amb poca mascareta i gens de distància», va vaticinar.