El Centre per als Estudis d’Objectes Pròxims a la Terra, organisme vinculat a la NASA, està molt pendent aquest cap de setmana de l’asteroide Apol·lo 2021 PT, que s’aproximarà a la Terra la matinada de dissabte a diumenge. Segons les previsions dels astrònoms que estan fent el seguiment, a Espanya passarà al voltant de les 02.52 del matí.

L’asteroide, catalogat com «potencialment perillós», és de mida mitjana, amb un diàmetre d’entre 175 i 240 metres, i pertany a la categoria Apol·lo (així es denominen els asteroides l’òrbita dels quals és més gran que la de la Terra). Aquest en especial viatja a una velocitat d’uns 7.000 quilòmetres per segon i passarà a 4.908.499 quilòmetres del nostre planeta.

Les possibilitats que arribi a col·lidir amb la Terra són, no obstant, molt remotes. Es considera «potencialment perillós» perquè la seva trajectòria és prou pròxima a la Terra, però sense comportar perillEls asteroides són cossos celestes que es mouen en òrbites, ja siguin d’excentricitat escassa o considerable, al voltant del Sol, i la inclinació del qual sobre l’el·líptica pot ser de qualsevol angle. «Alguns asteroides i cometes segueixen camins orbitals que els porten molt més a prop del Sol de l’habitual i, per tant, de la Terra», explica la NASA en un comunicat.

Aquests asteroides són constantment monitorats pel Jet Propulsion Laboratory de la NASA, utilitzant un sistema automatitzat anomenat Sentry.

L’últim que es va aproximar a la Terra va ser detectat l’abril passat.