El ferri ‘San Gwann’, de la naviliera alemanya FRS, que cobreix la ruta entre Eivissa i Formentera, va embarrancar dissabte a la nit a l’illot d’Es Malvins amb 35 passatgers i 12 tripulants a bord. Segons les primeres informacions de l’Àrea de Salut pitiusa, almenys sis persones van ser traslladades amb ferides de diversa consideració a l’Hospital Can Misses, entre elles un nen d’uns 10 anys en estat greu, segons informa el Diario de Mallorca, del mateix grup editorial que Regio7.

Una embarcació d’esbarjo va ser la primera en acudir al rescat del ferri. Segons informen els ocupants, que han sigut testimonis de l’accident, el barco va xocar amb molta força contra l’illot i almenys un nen i un adult van resultar ferits.

L’helicòpter ‘Helimer 205’ de Salvament Marítim va procedir a l’evacuació del menor, que es trobava inconscient i sagnant, i que va ser traslladat a l’hospital passades les onze d’aquesta nit.

A continuació, cap a les 23.20 hores, es va començar a evacuar a la resta del passatge a port. El ferri ‘Castaví’ de la naviliera eivissenca Trasmapi va col·laborar en aquesta operació amb les llanxes de Salvament Marítim.

Equips mobilitzats

A part de l’helicòpter, també es van mobilitzar la ‘Salvamar Acrux’ i la ‘Guardamar Polimnia’, a més de l’embarcació dels Pràctics, el ‘Castaví Jet’ i empreses especialitzades, informa Salvament Marítim.

Segons testimonis directes, els danys que ha patit el ‘San Gwann’ en l’accident són importants. Aquest barco ràpid, que efectua la travessia en mitja hora, va començar a operar en la línia entre les Pitiüses el 28 de juny passat.