El nombre de contagis de covid ha baixat dels mil casos diaris a Catalunya per primera vegada des del 20 de juny, fa dos mesos, quan es va iniciar la cinquena onada, mentre també segueixen millorant la resta d'indicadors epidèmics i baixen el nombre d'hospitalitzats i la mortalitat.

Segons les dades d'incidència actualitzades aquest dimarts pel Departament de Salut, en els últims 7 dies s'han diagnosticat per PCR o test d'antígens un total de 6.768 casos positius de covid, una mitjana de 966 diaris, la meitat que fa quinze dies.

També segueix baixant la pressió hospitalària i avui hi ha 1.121 pacients hospitalitzats per covid, 31 menys que ahir, dels quals 385 són a l'UCI, catorze menys, 251 dels quals intubats i 24 connectats a ECMO (oxigenació extracorpòria), la xifra de crítics més baixa des del 19 de juliol.

El nombre de morts des de l'inici de l'epidèmia puja a 23.390, amb nou morts notificats les últimes 24 hores, i amb 103 defuncions registrades els últims set dies, una mitjana de 14 morts diaris per la malaltia, la meitat que fa dues setmanes.