L’exprimer ministre de França i president del grup municipal Barcelona pel Canvi (BCNxCanvi), Manuel Valls, va presentar ahir la seva renúncia a l’acta de regidor de l’Ajuntament de Barcelona, tal com va anunciar el maig passat, segons va informar la seva formació política a través de Twitter.

«Em sento honrat d’haver pogut servir a Barcelona durant aquests dos anys i orgullós d’haver frenat l’independentisme. Ha estat un període marcat per la pandèmia i he procurat contribuir al consens municipal. Seguiré defensant la capital catalana, espanyola i europea», va escriure Valls al seu compte de Twitter.

Encara que BCNxCanvi només té dos regidors a l’Ajuntament de Barcelona (Manuel Valls i Eva Parera), després de trencar la coalició amb Ciutadans al principi de l’actual mandat, els seus dos vots a favor de la investidura d’Ada Colau com a alcaldessa van ser determinants i van impedir que l’independentista Ernest Maragall (ERC), que va guanyar les eleccions, però mancava de prou majoria, fos elegit alcalde de Barcelona.

Tots els membres de BCNxCanvi van agrair en una piulada a Manuel Valls el seu compromís amb Barcelona i amb el projecte polític.