L'exdirector financer del Palau de la Música Jordi Montull, condemnat a 6 anys i 8 mesos pel desfalc d'aquesta institució, ha sortit de la presó amb un permís de cap de setmana després d'haver aconseguit el tercer grau penitenciari.

Segons ha informat el diari La Vanguardia i han confirmat a Efe fonts penitenciàries, Montull va abandonar ahir divendres la presó de Brians II, on compleix condemna pel cas Palau, després que la direcció de Serveis Penitenciaris li concedís el tercer grau, una decisió pendent de ratificació pel jutge.

El tercer grau penitenciari permet anar a presó entre setmana només a dormir i la classificació dels reclusos es revalua en un màxim de sis mesos i, si escau, es modifica en funció de l'evolució dels reclusos.

Montull, juntament amb el màxim responsable del Palau Fèlix Millet i l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, van ser els únics empresonats pel saqueig del Palau i Osàcar -condemnat a 3 anys i mig- va obtenir l'any passat la semillibertat. L'únic dels tres que segueix a la presó en règim de segon grau és Fèlix Millet, a qui van imposar la pena major, 8 anys i 20 mesos.

Millet, Montull i Osàcar són els tres principals condemnats pel saqueig milionari del Palau de la Música, entitat que també va servir per camuflar el pagament de comissions il·legals de la constructora Ferrovial a CDC a través dels contractes de patrocini, per la qual cosa l'extinta formació va ser condemnada a retornar 6,6 milions d'euros.