L’Ajuntament d’Alcanar sol·licitarà la declaració de zona afectada per emergència de protecció civil o zona catastròfica per fer front al cost de totes les afectacions de l’episodi del temporal DANA, del passat dimecres. Així ho va aprovar ahir la junta de govern local en una sessió extraordinària i urgent, informen fonts municipals.

Les pluges torrencials van tenir afectacions molt importants al llarg dels 14 km de costa del terme municipal d’Alcanar, especialment greus als nuclis d’Alcanar, Alcanar-Platja i les Cases d’Alcanar, així com en els principals accessos a les poblacions, amb nombrosos danys materials en immobles i béns, tant municipals com de particulars.

L’Ajuntament d’Alcanar ha articulat un informe amb una anàlisi inicial per poder determinar la magnitud de les afectacions i en el qual se sol·licita la declaració de zona catastròfica, que la Generalitat remetrà al Consell de Ministres en els propers dies. L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, va insistir que «no podem caure en els errors del passat, aquestes ajudes han d’arribar de forma ràpida a la ciutadania».