El titular del diari La Razón va revolucionar alguns dels dirigents polítics que ahir estaven de guàrdia. Inclòs Carles Puigdemont, en alerta permanent. «El PP té el suport de la majoria de la carrera judicial», va ser la frase amb què el rotatiu madrileny va encapçalar l’entrevista que va fer a Enrique López, conseller de Justícia de la Comunitat de Madrid i secretari d’aquesta àrea del PP.

La frase va indignar el PSOE i Unides Podem. El portaveu del grup parlamentari socialista, Héctor Gómez, va qualificar aquestes paraules d’«atemptat contra la independència del poder judicial» i va anunciar que les elevarà a la Comissió Europea.

Pablo Fernández, de Podem, va escriure a Twitter que sent «vergonya». «No es tallen, el PP té segrestat el poder judicial i l’utilitza com a ariet contra el Govern i tallafoc de la seva corrupció», va afegir. I Puigdemont va agrair irònicament al conseller madrileny que hagi dit que «el PP té el suport de la majoria de la carrera judicial», ja que això fa més fàcil denunciar «la politització de la justícia». També el seu advocat, Gonzalo Boye, va parlar d’«atac de sinceritat que permet qüestionar la imparcialitat de la majoria de la carrera judicial».