La vicerectora de Qualitat i Política Lingüística de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Núria Pla, va presentar ahir la dimissió després de la polèmica suscitada per un tuit seu en el qual animava a cremar contenidors per la Diada.

El rector de la UPC, Daniel Crespo, va explicar en un breu comunicat que havia acceptat la dimissió de la vicerectora, que, segons ell, va presentar la renúncia «per evitar que les interpretacions d’un tuit publicat al seu compte personal de Twitter puguin afectar la institució».

El tuit en qüestió, que va ser esborrat del seu compte i està anul·lat, adjuntava una imatge de la manifestació de la Diada, al costat del missatge: «Ganes de foc, de contenidors cremats i d’aeroport col·lapsat!». «He acceptat la seva dimissió agraint-li la feina feta durant aquests mesos i el seu acte de generositat cap a la universitat. La UPC és plural, diversa i treballa per la construcció d’una societat més lliure, democràtica, justa i cohesionada», va informa el rector.

El president de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, va exigir diumenge el cessament de Pla. Carrizosa, que va difondre el tuit de Pla, va denunciar: «Que aquesta senyora sigui vicerectora d’una universitat pública com la UPC reflecteix fins a quin punt el separatisme radical s’ensenyoreix i gangrena les institucions de tots. Exigim el seu cessament immediat i els anuncio que Cs emprendrà totes les accions polítiques necessàries».