El Govern de la Generalitat prepara un decret llei perquè els centres educatius tinguin accés a les dades de vacunació de l’alumnat i personal de secundària.

Així ho va afirmar el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, en una entrevista a TV3, on va avançar que el Govern «podria aprovar demà [avui] el decret» perquè els instituts «puguin saber quins alumnes s’han de confinar en cas de detectar-se un positiu de covid a l’aula». Mentre el decret llei no entri en vigor, si es detecta un positiu de covid a l’aula, Educació «sol·licitarà la informació de vacunació del grup concret», va afegir el conseller.

La novetat més destacada de l’inici de curs pel que fa a les mesures que s’aplicaran per contenir els contagis de covid és que els alumnes a partir de 12 anys amb pauta completa de vacunació no caldrà que es confinin i podran seguir assistint a classe de manera presencial, va recordar el conseller.

Perquè els alumnes confinats puguin seguir les classes, aquestes es faran de manera presencial i virtual, un repte per al qual els centres «estan preparats després d’aprenentatge del curs passat» i per al qual «disposen dels recursos necessaris», va afegir González-Cambray.

Sobre la gran demanda per a formació professional que ha desbordat les previsions, el conseller va insistir que tots els alumnes podran fer grau mitjà, de manera presencial en les més de 4.000 noves places en 68 centres educatius o virtual a través de l’Institut Obert de Catalunya (IOC).