L'inici del curs escolar 2021-22 centra el Tema del dia de Regió7 i protagonitza el titular de portada: "El curs comença a l’FP de Manresa amb els centres ocupats al límit".

'El País' obre amb el preu de l'energia: "El Gobierno rebaja la luz y el gas a costa de las eléctricas". Al costat, Catalunya: "Sánchez irá al diálogo con la Generalitat pero descarta el referéndum". 'El Periódico' també apunta al rebut energètic: "Las eléctricas tendrán que absorber el alza del verano". La foto de portada, per al primer dia del curs: "Vuelta al cole pero con mascarillas". 'El Punt Avui' indaga en les discrepàncies entre ERC i JxCat un dia abans de la taula de diàleg: "Pulint arestes". A sota, el retorn a les classes: "Inici de curs escolar amb normalitat".

'La Vanguardia', a l'entorn del conflicte de l'encaix entre Catalunya i Espanya: "Sánchez fa un gest a ERC i assistirà a la taula de diàleg". A sota, l'actualitat de l'educació: "Cues de matinada per obtenir una de les escasses places d'FP".

'La Razón' situa el procés sobiranista en primer terme: "Sánchez asistirá a la Mesa de Diálogo y subleva al PSOE y PP". Al costat, el preu de l'energia: "El Gobierno quitará beneficios a las eléctricas para bajar el recibo".

'Ara' obre amb l'anunci del president del govern espanyol a l'entorn de les negociacions entre l'executiu estatal i el català en el marc de les reivindicacions sobiranistes: "Sánchez es reunirà amb Aragonès abans de la taula de diàleg". Quatre nenes abraçades el primer dia de col·legi conformen la foto de portada: "Teníem tantes ganes de veure els amics!".

'ABC' obre portada amb la polèmica per la renovació del CGPJ: "Ninguna asociación de jueces respalda ya el modelo de Sánchez". A sobre, fotografia a cinc columnes de l'incendi de Sierra Bermeja, a Màlaga: "Megaincendios, la nueva amenaza que devora España".

I 'El Mundo', també amb la qüestió sobiranista com a tema principal de portada: "Sánchez da oxigeno a Aragonès y presidirá la mesa de diálogo". A sota, topades internes al PP: "Génova descalifica a Aguirre y atrae a consejeros de Ayuso".