Un home ha acceptat una pena de dos anys de presó, que li serà commutada, per un delicte de lesions amb l’agreujant de discriminació per motius xenòfobs i ideològics, després d’agredir una dona d’origen rus que retirava llaços grocs a Barcelona.

Els fets en qüestió van tenir lloc l’agost del 2018 als voltants del parc de la Ciutadella de la capital catalana, quan la dona, que anava acompanyada del seu marit i dels seus tres fills, va rebre un cop de puny al nas que la va fer causa a terra per part de l’acusat mentre cridava «estrangera de merda, ves-te’n al teu país». En aquell moment, la dona estava retirant uns llaços grocs que hi havia a terra per llençar-los a unes escombraries.

En una vista de conformitat celebrada a l’Audiència de Barcelona, l’home va acceptar una pena de dos anys de presó per un delicte de lesions amb l’agreujant de discriminació per motius xenòfobs i ideològics.

Així mateix, l’home ha estat condemnat a pagar a la víctima una indemnització de 5.200 euros en concepte de lesions i danys morals, a la prohibició d’acostament i comunicació amb la dona durant set anys i a assumir els costos processals.