L’Exèrcit dels Estats Units ha reconegut aquest divendres haver matat «per error» 10 civils, entre ells set nens, en l’últim atac amb un dron llançat a Kabul el passat 29 d’agost. «És improbable que el vehicle i els que van morir tingués alguna relació amb Estat Islàmic Khorasan», el grup gihadista que opera al país centreasiàtic, ha dit a la premsa el general Kenneth McKenzie, cap de les forces nord-americanes a l’Afganistan abans de la retirada.

Els Estats Units van informar llavors que havien llançat una operació aèria amb drons contra «múltiples terroristes suïcides» que, segons el Pentàgon, suposaven una «amenaça imminent», ja que es dirigien en un vehicle cap a l’aeroport de la capital afganesa per continuar sembrant el caos. En el comunicat es va dir que l’operatiu militar nord-americà havia produït «importants explosions secundàries», cosa que indicaria que el vehicle anava carregat amb una quantitat substancial de material explosiu.

Atemptat a l’aeroport

«En el moment de l’atac, confiava que havia evitat una amenaça imminent per a les nostres forces a l’aeroport», ha afegit el militar nord-americà. «La nostra investigació conclou ara que l’atac va ser un tràgic error». El Pentàgon estudia ara indemnitzar els familiars dels civils morts, ha dit McKenzie.

L’acció del dron nord-americà es va portar a terme dos dies després que un atemptat suïcida matés més de 170 persones a l’aeroport de Kabul, un atac que es va atribuir Estat Islàmic Khorasan.