La intensa pluja ha afectat aquesta tarda bona part de Catalunya, sobretot a les comarques centrals, segons l’agència Meteocat. Els xàfecs sobtats sovint han anat acompanyats de calamarsa, pedra i vent. En el cas de Canet de Fals (Bages), l'episodi de pluges ha deixat un arbre caigut sobre un parc infantil al carrer Pla de la Vila. Entre les 16 i les 18 hores, els Bombers de la Generalitat han rebut 26 avisos arreu del país, la majoria concentrats al Baix Llobregat per retirar branques o arbres caiguts.

A hores d'ara, els ruixats continuen acumulant aigua a la Catalunya Central. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya a Guardiola del Berguedà, a 2/4 de 6 de la tarda, hi havien registrats 18,4 l/m2, a Castellnou del Bages, 16,6 l/m2, a Artés, 12,9 l/m2 i a Guixers, 11,7 l/m2.

Un arbre caigut a Canet de Fals a causa del temporal Arxiu particular

Segons informen els Bombers, juntament amb Protecció Civil, al llarg de la tarda han ajudat uns excursionistes sorpresos per la tempesta al santuari del Puiggraciós, a Bigues i Riells. Per la pluja, els camins eren difícils de transitar i han hagut d'utilitzar cordes per evitar caigudes. L'avís ha estat a les tres de la tarda. A Castellbisbal, els Bombers han hagut de rescatar dos conductors atrapats per l'aigua en un carrer del polígon industrial del Llobregat, sense més conseqüències. Destaquen registres com els 60 litres de Sant Feliu de Codines, els 50,3 litres de Sant Andreu de la Barca o els 35,9 litres de Castellbisbal.

Protecció Civil ha emès un avís de temps violent en les properes hores a l'Alt Camp i l'Alt Penedès, i amb menys probabilitat al Baix Penedès i l'Anoia. Pot caure pedra de diàmetre superior als 2 centímetres, haver-hi ratxes de vent superiors als 100 km\/h i\/o esclafits.

Diumenge tranquil

Les fortes precipitacions es podran prolongar fins dilluns i, en algunes comarques, es podran superar fins als 20 litres per minut en mitja hora. Diumenge es registrarà una lleugera baixada de les temperatures i anirà desapareixent la sensació de xafogor, a l’espera que dilluns tornin els xàfecs.