Davant la millora de la situació epidemiològica a Catalunya, el Govern permetrà la reobertura de l'oci nocturn només en espais exteriors i fins a les 3 de la matinada a partir d'aquest dijous. Per garantir la seva obertura, es manté l’obligatorietat de la mascareta, sempre que no es consumeixi, i no es permet el ball. A aquest horari se li haurà de sumar mitja hora més per desallotjar els clients. Així ho ha aprovat el Procicat aquest dilluns. D'aquesta manera es fa així un primer pas després de moltes setmanes de tancament i de moment es deixen els locals interiors per a més endavant. D'altra banda, la restauració podrà també allargar el seu horari fins a la 1 de la matinada, 30 minuts més del que pot obrir ara, tot i que es continua mantenint l’aforament de 10 persones per taula a l’exterior i 6 a l’interior. Diverses veus havien demanat la reobertura de l'oci nocturn per evitar els botellots, com ara l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La decisió es pren just a les portes de les festes de La Mercè.

En una reunió amb el sector, el Govern també els ha proposat un horitzó proper per poder obrir els espais interiors, amb la possibilitat de fer servir el certificat covid, sempre que la situació epidemiològica ho permeti.

El govern preveu obrir els locals d'interior amb certificat covid el 15 d'octubre

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha afirmat aquest dilluns que el Govern preveu permetre la reobertura dels locals d'oci nocturn d'interior amb certificat covid el 15 d'octubre. En declaracions a l'ACN, el secretari general de l'entitat, Joaquim Boadas, ha assegurat que així ho han expressat els representants de l'executiu en la reunió que han mantingut avui amb la patronal per comunicar-los les noves mesures restrictives per la pandèmia. Unes noves mesures que permeten reobrir des de dijous els locals d'oci nocturn d'exterior fins a les tres de la matinada. Sobre això Boadas ha admès que "val més tard que mai", però ha subratllat que a les portes de la tardor, la mesura "arriba tard".

Segons el representant de Fecasarm, durant la reunió se'ls ha anunciat que el 15 d'octubre hi haurà una reobertura completa dels locals d'oci nocturn, fet que inclou els d'interior, amb sales de ball habilitades i amb horari complet. També els han dit que "potser" el conseller ho anunciarà "abans" d'aquesta data, i que segur que es demanarà el certificat covid per poder accedir als locals.

La patronal ha demanat a la reunió que aquesta vegada no hi hagi "passes enrere", i en aquest sentit Boadas ha lamentat que el 15 de juliol el Procicat decidís rebaixar l'horari de tancament fins a dos quarts d'una de la matinada. "Ha estat totalment innecessari i totalment contraproduent, com hem vist amb tots els botellots de l'estiu. Va ser una mesura totalment equivocada".

Per aquest motiu els representants del sector també han exigit que aquesta vegada hi hagi una territorialització per tal que els locals puguin saber quin és el grau de risc de la seva zona i actuar en conseqüència.