La vacunació ha empetitit la virulència del coronavirus a Catalunya, que ha aconseguit baixar dels 400 contagis diaris de covid, amb una mitjana de diagnòstics per PCR o test d'antígens que s'ha situat en 399 al dia durant l'última setmana, mentre la mortalitat segueix descendint, encara que encara es registren sis morts diaris els últims 7 dies.

Segons les dades d'incidència actualitzada aquest dijous pel Departament de Salut, avui hi ha 521 pacients hospitalitzats per covid, 32 menys que ahir, dels quals 188 són a l'UCI, nou menys que la vigília, 124 d'ells intubats i 22 connectats a ECMO (oxigenació extracorpòria), una xifra de crítics que no es donava des de l'11 de juliol.

El nombre de morts des de l'inici de l'epidèmia ascendeix a 23.850, amb un mort notificat les últimes 24 hores, mentre que els últims set dies hi ha hagut 42 defuncions per covid, una mitjana de 6 òbits diaris per la malaltia, xifra que baixa molt a poc a poc i que s'ha situat en un nivell de mortalitat similar al que es va registrar la setmana del 9 de juliol passat.

La velocitat de propagació del virus (Rt) a Catalunya era ahir de 0,85, com abans-d’ahir, cosa que vol dir que cada 100 infectats contagien una mitjana de 85 persones. Amb tot, hi ha ciutats que superen l’Rt d’1 i n’hi ha que se situen per sobre del 3,8, com Olot, i quatre, entre les quals Olesa de Montserrat, on és del 2.

Des de l’inici de l’epidèmia, 982.191 persones han estat diagnosticades de covid per tot tipus de proves a Catalunya, 781 d’elles dimarts, mentre que els últims 7 dies han estat 2.862 els diagnosticats per PCR o test d’antígens (TA), una mitjana de 408 diaris, unes xifres que no es donaven des del 5 de juliol del 2020.