La sala de govern del Tribunal Suprem ha alertat de les "pernicioses conseqüències" que té la manca de renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) en el seu funcionament per la "impossibilitat de cobrir les vacants existents" així com "les que es puguin anar produint en els pròxims mesos". El Suprem ha acordat dirigir-se al CGPJ per expressar "preocupació" per aquest fet que dificulta que les sales afectades de l'alt tribunal puguin resoldre amb agilitat qüestions que "tenen plantejades i que se seguiran suscitant previsiblement".

En un comunicat difós aquest dilluns, el Suprem recorda que la sala civil té una vacant, la contenciosa-administrativa en té sis, la social tres i la militar dos. La sala de govern també ha encarregat un informe al gabinet tècnic del Suprem per reflectir el panorama que enfrontaran les sales "en cas que es prolongués l'actual situació d'interinitat del CGPJ".

La sala de govern del Suprem assenyala que "no pot romandre indiferent davant aquestes preocupants previsions i ha d'alertar sobre elles", "al marge de qüestions d'un altre ordre que no li competeixen".

El CGPJ, que té el mandat caducat pel bloqueig de la negociació entre els socialistes i el PP, no pot fer nomenaments arran de la reforma impulsada per PSOE i Unides Podem per impedir que en faci quan està en funcions.