El Regne Unit desplegarà a partir de demà gairebé 200 militars per repartir combustible a les gasolineres i ajudar a resoldre l’escassetat de conductors de vehicles pesants. Moltes gasolineres britàniques continuen seques després d’una setmana caòtica en què s’han produït compres mogudes pel pànic, baralles als assortidors i conductors acumulant combustible en ampolles d’aigua, després que la greu escassetat de camioners hagi posat a prova les cadenes de subministrament.

Malgrat que els ministres del Govern del primer ministre Boris Johnson van insistir durant dies que la crisi està remetent, el cert és que els detallistes asseguren que més de 2.000 gasolineres estaven seques, amb dotzenes d’assortidors tancats.

El Govern ha explicat que el personal militar està donant suport a la cadena de transport a tot el país. «Mentre la situació s’estabilitza, les nostres Forces Armades estan per cobrir qualsevol vacant crítica i ajudar a mantenir el país en moviment, donant suport a la indústria perquè subministri combustible a les gasolineres», va dir el ministre de Defensa, Ben Wallace.

El Govern prepara un pla per expedir visats temporals a 5.000 camioners estrangers i a 5.500 treballadors de la indústria avícola per pal·liar l’escassetat.