Els entrenadors Pep Guardiola i Carlo Ancelotti; el president rus Vladímir Putin; l’exprimer ministre britànic Tony Blair; els cantants Elton John, Shakira i Julio Iglesias, entre d’altres, formen part de la llista de personalitats que han destapat els Pandora Papers. Més de 600 periodistes de 117 països han analitzat durant dos anys 11,9 milions de documents procedents de 14 despatxos d’advocats especialitzats a crear societats offhsore en paradisos fiscals.

La Sexta i El País han participat en aquesta investigació, coordinada pel Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació (ICIJ).

Guardiola va ser titular d’un compte corrent a Andorra fins al 2012, quan es va acollir a l’amnistia fiscal del Govern de Mariano Rajoy. L’entrenador va regularitzar fa gairebé 10 anys un compte a la Banca Privada d’Andorra que havia estat fins llavors oculta al fisc. En total va regularitzar mig milió d’euros dels quals va pagar el 10%, com va fixar el llavors ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro. I és que en la investigació l’entrenador de futbol apareix com a apoderat de la societat Repox Investments a Panamà, vinculada al compte andorrà.