L’aval del TSJC al decret de la Generalitat sobre l’oci nocturn permet, des de la mitjanit passada,  l’obertura de les discoteques. Així, al Bages, establiments com Coco Village, del Grup Ítaca, i situat a Sant Fruitós, havia organitzat ahir Jarana Universitària, una festa que havia de començar a les 12 de la nit fins a les 5 de la matinada.

Del mateix grup, Skybar Seven tenia previst obrir ahir a partir de les 12, i també ho farà dissabte, diumenge i dilluns (pel pont del Pilar) amb horaris de prepandèmia, de 12 de la nit a 6 de la matinada. Coco Village també obrirà portes dilluns. 

De la mateixa manera, el Casablanca de Manresa ja tenia preparada La Moguda, de 12 a 2/4 de 4 de la matinada, dirigida a públic universitari. Per a avui té prevista una festa per a més de 16 anys i dissabte per a més de 18. També obrirà diumenge. En principi, dilluns el seu responsable compta tenir tancat, tot i que si hi ha demanda s’ho pot replantejar. 

Per la seva banda, la sala Stroika obre avui amb horari prepandèmia, de 12 de la nit 6 de la matinada, amb la superfesta Fuck Covid, per a la qual els seus responsables asseguren que les entrades anticipades «estan volant», i preveuen fer l’horari de sempre, amb obertura divendres i dissabtes. 

L’altre local que obre avui és El Sielu, amb l’horari habitual, i el seu responsable espera recuperar la normalitat i que no «ens caigui cap altre decret, esperem que a la tercera sigui la vençuda». Així, aquest cap de setmana amb el pont del Pilar també tindrà les portes obertes dissabte i dilluns. 

Reobrirà dijous que ve la sala manresana Seven Club, amb Opening Set De Festa i amb l’horari habitual.

Tots els locals tenen implementades les mesures que estableix el decret de la Generalitat.

Requisits per entrar-hi

Per accedir als locals, serà necessari presentar el passaport covid, ja que el tribunal considera que és una mesura idònia i proporcional per poder reobrir un sector econòmic molt perjudicat per la crisi pandèmica i alhora no vulnera greument els drets fonamentals dels usuaris.

En cas de no tenir la pauta completa, caldrà un certificat que asseguri que el client s'ha recuperat de covid en els últims sis mesos. També serveixen els tests, en el cas de les PCR, s'haurà d'haver fet en les últimes 72 hores. Pel que fa als d'antígens, haurà de ser de les últimes 48 hores.

Restriccions a l'interior

Catalunya actualment presenta una reducció en la incidència de casos covid en les últimes setmanes, sobretot en els sectors més joves. Tot i això, el decret ara ratificat estableix un aforament màxim del 70%, horaris com abans de la pandèmia i obligatorietat de portar la mascareta en tot moment. A la pista de ball no cal mantenir les distàncies de seguretat, però la mascareta haurà d'estar ben posada i no es podrà consumir cap mena de beguda.