La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va indicar ahir que es preveu que abans que s’acabi l’any es conegui la decisió de l’Agència Europea del Medicament (EMA) sobre els assajos clínics de Pzifer i Moderna per autoritzar o no la vacuna pediàtrica contra el coronavirus.

Darias va indicar que s’està pendent que Pzifer i Moderna presentin els assajos clínics de la vacuna pediàtrica, de cinc dosis, davant l’EMA i que aquesta s’hi pronunciï, ja que va apuntar que quan l’EMA l’autoritzi Sanitat estarà preparada. «Crec que abans que finalitzi l’any podem estar parlant d’aquesta vacuna pediàtrica però cal anar pas a pas, no depèn de nosaltres, però sí que està bastant avançat», va afegir en una entrevista a RTVC, i va dir que la previsió és que abans que s’acabi aquest any es pugui «estar en aquest procés».

D’altra banda, davant la possibilitat d’eliminar restriccions, va demanar «cautela» davant les bones xifres del país, que va dir es deuen a la «gran feina» dels professionals, a la «gran conscienciació ciutadana i, sobretot, per la gran campanya de vacunació». Així, va exposar que s’ha de continuar «desescalant en les restriccions», però mantenint la precaució perquè la pandèmia, va apuntar, ha ensenyat a ser «molt humils». I va afegir que en el cas de la mascareta, en interiors «continua sent necessària».