El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va carregar ahir contra la dreta que fa bandera de la baixada d’impostos. «Quina gran paradoxa, els que pontifiquen amb les retallades de l’estat del benestar i la baixada d’impostos són els que s’emporten els diners a Suïssa o apareixen als papers de Panamà o Pandora», va etzibar Sánchez ahir en un acte del PSOE a Ponferrada. «Tots els que diuen que abaixaran els impostos però mantindran l’estat del benestar, o menteixen o amaguen una destralada dels serveis públics, avui més necessaris que mai», va continuar el president espanyol, que va tornar a reobrir el debat sobre la descentralització territorial de les institucions públiques: «És sa i necessari».

«Crec que és de justícia que entre totes les comunitats autònomes obrim un debat serè i lleial, però també honest, de la necessitat que moltes d’aquestes noves institucions surtin de la capital d’Espanya i representin l’Estat a molts territoris», va reflexionar en veu alta Sánchez, que considera que la cohesió territorial significa «descentralitzar la presència institucional» i que Madrid no acapari tots els organismes públics.

«Es tracta d’un debat sa i necessari que nosaltres ja hem començat a fer amb el centre de capacitats digitals de Renfe a Miranda de Ebro, amb l’Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe) a Lleó i amb el centre de dades de la Seguretat Social, que s’obrirà a Sòria», va enumerar el president espanyol.