Uns pocs centenars de persones s'han manifestat aquest dimarts al matí pel centre de Barcelona contra el 12-O i la Hispanitat amb crits i pancartes contra el feixisme i la policia. Els CDR i altres entitats com Meridiana Resisteix han convocat la concentració a la plaça Universitat, prop del final de la manifestació constitucionalista prevista fins la plaça Catalunya.

Els antiavalots dels Mossos d'Esquadra han vigilat de prop el recorregut perquè no es trobessin els dos grups antagònics i també han blindat la plaça Espanya perquè els antifeixistes no es trobessin amb la manifestació d'ultradreta de Montjuïc. Amb un recorregut erràtic per l'Eixample i el barri de Sants, la mobilització s'ha desconvocat poc abans de les 2 sense incidents.

Durant la manifestació pels carrers de Barcelona s'han cridat consignes antifeixistes, independentistes i contra els Mossos. També s'han fet pintades contra el 12-O i la Hispanitat i s'ha cremat una bandera espanyola i una europea.

Crits a favor de Franco en la concentració de la ultradreta a Montjuïc

La concentració de la ultradreta pel 12 d'octubre que ha començat a plaça Espanya i ha acabat a Montjuïc ha congregat desenes de persones que han fet crits a favor de Francisco Franco i de Primo de Rivera i en contra dels immigrants i dels independentistes. També s'han cremat estelades. Una de les pancartes principals demanava el tancament de TV3 amb el lema 'Prou ja de generar odi'. L'acte ha acabat a la plaça Sant Jordi de Montjuïc, escenari tradicional d'aquest tipus de concentracions el 12 d'octubre. Els parlaments han estat protagonitzats per portaveus d'entitats com Democràcia Nacional i la Falange.