El nombre de crítics per covid-19 a Catalunya baixa de 100 per primer cop des de l'estiu del 2020. Ara n'hi ha 97, sis menys que fa 24 hores. La velocitat de contagi (Rt) disminueix quatre centèsimes i se situa ara en 0,8, mentre que el risc de rebrot retrocedeix fins a 43 (-4).

El Departament de Salut ha declarat 14 hospitalitzats menys en les darreres hores (344). En paral·lel, s'han notificat 346 nous contagis confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 917.354.

S'han notificat dos morts en les últimes hores i el global de defuncions a Catalunya per coronavirus és de 23.936.

L'1,6% de les proves que s'han fet en la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies passa de 57,96 a 56,08, mentre que a 7 dies baixa de 24,37 a 23,08.

El Biocomsc diu que els llits d'UCI per a covid seguiran baixant

El Grup de Recerca en Biologia Computacional de la UPC (Biocomsc) ha assegurat aquest dimarts que, amb dades de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries (AQuAScat), els llits d'UCI ocupats per malalts covid es consolidarà per sota del centenar, cosa que significa menys del 10% del total, i amb tendència a la baixa. Les pujades fortes locals de contagis continuen sense tenir capacitat de créixer. De mitjana, pot haver-hi repunts puntuals, però la tendència és a la baixa, tant als llits de crítics com als convencionals. Si es mantenen el nombre de grans cadenes de contagis dins dels marges que hi ha en aquests moments, encara hi ha recorregut a la baixa dels hospitals, especialment si encara augmenta una mica més la vacunació.

En aquests moments és possible continuar baixant la càrrega de les UCI durant dues setmanes. Després, tot dependrà de si el nombre de grans cadenes de contagi disminueix una mica o torna a l'alça.