Un edifici comercial i residencial ha quedat reduït a cendres pel foc a la ciutat de Kaohsiung, al sud de Taiwan, en una tragèdia que deixa almenys 46 morts i desenes de ferits, segons han informat les autoritats del país asiàtic. Les autoritats investiguen les causes de l’origen del foc.

L’incendi va començar dijous a la matinada i ràpidament es va estendre per l’edifici de 13 pisos destruint diversos habitatges abans que els bombers el poguessin controlar.

Un comunicat emès pel cos de bombers de la ciutat de Kaohsiung recull que el foc ha provocat «41 ferits i 46 morts», la majoria dels quals es trobaven a la part residencial de l’edifici, entre els pisos set i onze. Les primeres cinc plantes estaven destinades a ús comercial i eren buides quan va començar l'incendi.

Quan van aparèixer les flames, el departament de bombers de la ciutat va destinar 75 vehicles i 159 bombers a les tasques per sufocar el foc, que va ser extingit per complet.

Les imatges extretes de les càmeres de vigilància mostren una forta explosió a la primera plata i com, ràpidament, les flames s’estenen per la resta del complex.