La presidenta d’En Comú Podem, Jèssica Albiach, va assegurar ahir que no entendria i «no tindria sentit» que no donés suport als pressupostos del Govern central quan si que ho van fer el 2021 i aquests són «millors». Albiach va respondre així el president d’ERC, Oriol Junqueras, que dissabte assegurava que quedava molt a recórrer per aconseguir el sí de la seva formació. Albiach va considerar que aquestes declaracions s’han d’agafar «amb molta cautela» dins d’un procés de negociació i va demanar tractar aquest assumpte com una qüestió de país i no «partidista». A més, va reclamar no només a ERC sinó també a Junts i la CUP que negociïn els comptes perquè són «objectivament bons» per a Catalunya.

Albiach va assegurar que els comptes suposen un increment del 6% de les inversions que rebrà Catalunya. Per això, no entendrien que ERC s’hi oposés quan va avalar els comptes anteriors. En aquest sentit, va instar ERC, Junts i CUP a reconèixer que són uns bons comptes. Va reconèixer, però, que sempre es poden millorar i per això els va animar a negociar per «portar-los una mica més enllà».

D’altra banda, va defensar que mentre el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, treballa per «ressuscitar projectes morts».