Aquest cap de setmana arriba el segon i últim canvi d'hora de l'any, una mesura que fa anys que està implantada i que està ara mateix en debat. No en va, la Unió Europea va realitzar una consulta a través d'Internet que va tenir un resultat molt favorable (84%) a suprimir aquests canvis d'hora. Però a falta que el Govern determini el que farà l'any que ve, des de quan es realitza aquest canvi horari a Espanya?

Doncs en el cas de l'estat espanyol, aquest canvi es va començar a dur a terme anualment a partir de l'any 1973, quan la crisi del petroli afectava molts països industrialitzats. Aquests van acordar implementar aquesta mesura per intentar solucionar la situació energètica que es vivia llavors.

En aquell moment els canvis horaris es feien al març i al setembre. Primer el d'estiu, en què els rellotges afegeixen una hora més, i després el d'hivern, en què els rellotges resten una hora. Precisament és aquest el que toca la matinada d'aquest dissabte 27 al diumenge 28 d'octubre.

No obstant això, aquest canvi es fa a l'octubre des de fa menys temps del que imagines. Des de l'any 1996 els espanyols dormen una hora més l'últim cap de setmana d'octubre. Una situació que potser no es torna a repetir, ja que podria ser el d'aquest cap de setmana l'últim canvi horari d'hivern de la història d'Espanya.