Els líders del G20 van ratificar ahir dissabte en la cimera de Roma el seu suport a l’impost mínim a les multinacionals del 15 per cent després d’anys de converses, segons va informar la Casa Blanca en un comunicat.

«Tots els líders van donar suport a un impost mínim global. El president, Joe Biden, va destacar la importància d’aquest acord històric durant la seva intervenció», segons la nota.

Biden va declarar, a més, que «la comunitat internacional, gràcies a l’acord sobre aquest impost mínim global, farà costat a les persones en assegurar-se que les empreses contribuiran a pagar la part que els correspon».

«Això és més que un simple acord fiscal, és la diplomàcia que està remodelant la nostra economia global i brindant beneficis a la nostra gent», va afegir.

La secretària del Tresor, Janet Yellen, va destacar que aquest acord, proposat per Washington, s’aconsegueix en un «moment crític» per a l’economia mundial i que «posarà fi a la nociva carrera a la baixa de l’impost de societats».

A més, va assenyalar en un missatge publicat a Twitter que l’acord beneficiarà els treballadors nord-americans, encara que les grans multinacionals del país hagin de pagar més impostos.