El Ministeri de l’Interior ha renunciat finalment al fet que la nova normativa de la Guàrdia Civil sobre uniformitat prohibeixi que els agents llueixin tatuatges al front, coll i mans. Aquesta decisió s’adopta malgrat tenir l’aval del Consell d’Estat, que veia «prudent» donar un any per eliminar-los en considerar necessari resguardar el servei que es presta al ciutadà.

Segons fonts d’Interior, la decisió de retirar la prohibició l’ha ordenat el ministre Fernando Grande-Marlaska després d’avaluar-se el nombre «tan limitat» d’agents als quals afectaria l’entrada en vigor d’una mesura que havia aixecat algunes crítiques internes entre associacions representatives de la Guàrdia Civil.

La intervenció de Grande-Marlaska per retirar la prohibició de lluir tatuatges en zones visibles s’adopta malgrat que amb data d’1 d’octubre el Consell d’Estat va donar el vistiplau al text del Reial decret d’uniformitat de la Guàrdia Civil, pas previ a la seva aprovació definitiva per part del Govern.

En tot cas, la norma prohibeix, de manera general, qualsevol classe de tatuatge contrari als valors constitucionals o que posin en qüestió la neutralitat política i sindical de la Guàrdia Civil.