La corba epidèmica escala a Catalunya amb un augment de contagis de covid, que dimecres van tornar a superar la barrera de 400 diagnòstics nous, la qual cosa ha suposat un increment d’ingressos hospitalaris i de malalts greus a l’UCI.

Els epidemiòlegs consideren que aquest repunt de l’epidèmia, amb un increment del risc de rebrot que se situa a les portes de ser ja «alt», pot ser conseqüència de l’augment de les interaccions socials del cap de setmana llarg de Tots Sants i encara confien que el percentatge de població vacunada, que segueix estancat en el 74,5%, aconsegueixi que aquesta pujada no es converteixi en una sisena onada.

Malgrat que han augmentat els contagis i el nombre de malalts greus, la mortalitat ha caigut fins a vuit morts per covid els últims set dies, que és la xifra més baixa d’òbits des que es va iniciar l’epidèmia el mes de febrer del 2020.

Segons les dades d’incidència actualitzades ahir pel Departament de Salut, hi havia 347 persones hospitalitzades per covid, 19 més que dimecres, de les quals 86, vuit més que la vigília, eren a l’UCI, d’aquestes n’hi havia 48 d’intubades i 6 de connectades a l’ECMO (respiració extracorpòria).