El brot de covid-19 detectat la setmana passada a Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, ha sumat onze positius des de divendres, i ara ja hi ha 232 els presos i 20 treballadors positius, segons va actualitzar el Departament de Justícia. CCOO va acusar la Generalitat, d’actuar amb «retard».

El brot es va localitzar dilluns de la setmana passada al centre penitenciari, on el 82 % dels interns estan vacunats, i ha obligat a tancar vuit mòduls i a confinar-ne quatre. Els afectats són assimptomàtics o tenen símptomes lleus, segons la conselleria. El comitè de crisi del centre manté les restriccions de la setmana passada, amb trasllats, visites de personal extern i comunicacions presencials cancel·lades.

CCOO va criticar ahir que Justícia ha actuat «amb 14 dies de retard» des que es va saber que un intern era positiu fins a la implementació de cribratges massius, així que, apunta el sindicat, «ha contribuït a l’augment de contagis». CCOO va remarcar que les presons «no segueixen de manera estricta» les estratègies de prevenció, va demanar extremar les mesures de contenció, augmentant el personal presencial i lliurant més elements físics de protecció, entre d’altres.