El certificat digital europeu, destinat a facilitar la lliure circulació de persones i ajudar a aixecar les restriccions de manera gradual i coordinada a partir d’aquest estiu, ja té el vistiplau definitiu del Parlament Europeu. Alguns països, entre els quals Espanya, ja han començat a distribuir aquest document, que s’aplicarà durant dotze mesos a partir de l’1 de juliol. El passaport permet certificar tres situacions: que una persona ha estat vacunada contra la covid, que té un test negatiu o que ha superat la malaltia.

Catalunya, aconseguir el document és ben senzill. Només s'han de seguir tres simples passos. Els repassem a continuació:

Accedir a la web de La Meva Salut

El primer pas és accedir a la web lamevasalut.gencat.cat. Anar a l’apartat ‘Vacunes i Certificat Covid UE’. Al clicar-hi, ens apareixeran tres opcions, segons el document en què estiguem interessats: Certificat Covid Digital UE, Estat vacunal i Justificant vacunal.

Un cartell de la Generalitat de Catalunya que mostra com descarregar-se el certificat

Un cartell de la Generalitat de Catalunya que mostra com descarregar-se el certificat ICS Catalunya Central

Certificat Covid Digital UE

Segon pas. Per obtenir el passaport covid, cliquem la pestanya Certificat Covid Digital UE. Al fer-ho, ens apareixeran tres opcions, segons el que vulguem obtenir: el certificat de vacunació, el certificat de prova negativa i el certificat que hem passat el virus.

El sol·licitem i el descarreguem

Tercer i últim pas: si estem vacunats, triem l’opció ‘Certificat de Vacunació’. En clicar ‘sol·licitar’, en uns minuts ens apareixerà en pantalla un codi QR, que podrem ensenyar en el mòbil. També ens dona l’opció, just a sota del QR, de clicar la pestanya ‘Descarregar’, amb la qual cosa ens podem guardar al mòbil o a l’ordinador el document que ens permetrà circular lliurement per la UE.