La Policia Nacional ha escapçat la cúpula radical del grup dels Boixos Nois en un operatiu iniciat a principis d’aquest mes que s’ha saldat amb 14 detinguts i 18 escorcolls domiciliaris, en els quals s’han confiscat deu armes de foc, nombroses armes blanques i diverses substàncies estupefaents.

Dels catorze detinguts, als quals s’imputen delictes contra la salut pública, explotació per a la prostitució de dones, tinença il·lícita d’armes i blanqueig de capitals, entre d’altres, set ja han ingressat a la presó.

Segons va informar ahir la Policia Nacional, els arrestats lideraven una organització criminal extremadament violenta amb un marcat caràcter polidelictiu, especialitzada així en diferents delictes com el tràfic de drogues, la prostitució coactiva o la importació de medicaments il·legals.

A més de les armes intervingudes en els escorcolls, durant la perquisició també es van confiscar un quilo de cocaïna, més de 5.000 plantes de marihuana, haixix, diferents substàncies estupefaents i nombrós material de caràcter neonazi vinculat a aquest grup i a la banda motera Hell’s Angels, a la qual pertanyia un dels caps del grup.

De fet, aquesta operació policial, que està desplegada des de principis d’aquest mes de novembre, s’emmarca en l’Estratègia Nacional contra el Terrorisme referent als extremismes violents del cos de la Policia Nacional.

Així mateix, s’han bloquejat més de 20 comptes bancaris, s’han embargat tres habitatges i 27 vehicles, i s’han intervingut més de 300.000 euros en efectiu, provinents presumptament de les activitats il·lícites portades a terme per l’organització.

L’operació policial la va ordenar el Jutjat d’Instrucció número 1 de Sabadell, que ahir va aixecar el secret de les actuacions.

La investigació es va iniciar el primer trimestre del 2020, quan els investigadors van detectar com aquest entramat delinqüencial, el nexe del qual d’unió seria el grup ultra Boixos Nois, actuava com una veritable organització criminal jeràrquica i disciplinada, i amb un excessiu caràcter violent que manifestaven davant d’altres organitzacions i clans que els intentaven disputar les seves zones d’actuació.

Durant la investigació, els agents van concloure que, presumptament, per al seu finançament estarien cometent una àmplia gamma de delictes greus, des del tràfic de drogues, per a això disposaven d’una complexa xarxa de productors i distribuïdors, fins a la prostitució.

En el marc de la intervenció policial, un fet destacable d’aquest operatiu ha estat la neutralització d’un pis que estava destinat a la prostitució coactiva de dones. Els rèdits econòmics resultants d’aquesta activitat il·lícita es convertien en la base de finançament de les seves activitats, principalment relacionades amb l’assistència a esdeveniments musicals i esportius per a la difusió d’odi, hostilitat i violència cap a d’altres col·lectius vulnerables o antagònics.

Aquesta facció radical, segons explica la Policia Nacional, seria l’hereva de la coneguda com a Casuals, que es va desarticular fa uns anys amb la detenció i empresonament d’alguns dels seus membres acusats d’extorsió i segrest.

Les investigacions continuen en curs sota la direcció del jutge titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Sabadell, que ha rebut tots els detinguts en declaració.