Aquest diumenge de matinada un grup de joves ha atacat la discoteca Waka de Sabadell en protesta pels incidents racistes en què s’han vist implicats treballadors d’aquest local. L’últim, l’1 de novembre quan una persona va ser agredida pels porters de la discoteca.

En les imatges difoses a les xarxes socials s’aprecia com desenes de joves es concentren davant la discoteca i llancen objectes diversos, entre aquests tanques de trànsit, i sacsegen les portes del recinte. Els joves han acudit convocats a la protesta des de les xarxes socials.

La discoteca Waka va ser escenari en el cap de setmana de la Castanyada d’un parell d’incidents racistes. En un vídeo difós a les xarxes, apareixien almenys dos vigilants clavant cops de puny i puntades de peu a una persona estirada a terra.

En els últims anys la discoteca ha sigut protagonista de diverses polèmiques de caràcter racista fins al punt que la Generalitat es va plantejar denunciar-la per impedir l’accés a persones pel seu color de pell.

Interior obre un expedient informatiu

El Departament d'Interior ha anunciat l'obertura d'un expedient informatiu a través de la Direcció General d'Administració de Seguretat (DGAS) després dels greus aldarulls amb tres ferits a l'exterior de la discoteca Waka. La conselleria liderada per Joan Ignasi Elena ha assegurat que convocarà una junta de seguretat local amb l'ajuntament de Sant Quirze del Vallès. De fet, Interior reclama al consistori que també obri un expedient i que prengui les "mesures necessàries" per evitar que es reprodueixin els disturbis. Prèviament, l'alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, havia instat la Generalitat a fer-se càrrec de la situació per acabar amb els "delictes d'odi" i afirmat que el consistori no podia anar "més enllà" en aquest cas.