La Guàrdia Civil, amb el suport de la Guàrdia Nacional Republicana (GNR) portuguesa, va detenir ahir sis persones i va intervenir al voltant de 2,5 tones d’haixix en una persecució a altar mar d’una embarcació a la costa d’Ayamonte (Huelva).

El dispositiu es va dur a terme quan agents del Servei Marítim de la Guàrdia Civil van observar i van seguir una embarcació ocupada per dues persones en una zona compresa entre Ayamonte i Isla Cristina, sent testimonis que s’aproximaven a una embarcació semirígida d’uns 12 metres d’eslora i amb tres motors.

Davant la possibilitat de tractar-se d’un transbord de droga a alta mar, els agents van decidir fer una aproximació directa cap als sospitosos, va assenyalar la Guàrdia Civil en un comunicat.

Els detinguts, després de detectar la presència policial, van embarcar a la semirígida i van emprendre la fugida, sense fer cas de tots els senyals dels agents, amb constants maniobres d’evasió i llançant farcells d’haixix i petaques de combustible al mar. Després d’una llarga persecució, els agents van aconseguir abordar l’embarcació i van arrestar els seus sis ocupants, que van ser traslladats immediatament a terra per posar-los a disposició judicial.