L’Audiència de Barcelona ha acordat l’ingrés a la presó de l’exalcalde socialista de Sabadell Manuel Bustos per complir la seva segona condemna de l’anomenat «cas Mercuri», que suma tres anys de presó, per ordenar a la policia local que retirés multes als seus familiars.

En una interlocutòria, que pot ser recorreguda, la secció desena de l’Audiència rebutja suspendre l’ingrés a la presó de Bustos, com havia sol·licitat la seva defensa, i li dona un mes de termini perquè ingressi en un centre penitenciari de la seva elecció.

Bustos té una altra sentència ferma d’un any i nou mesos de presó –que sí que li va ser suspesa– per usar la seva influència sobre una alcaldessa socialista per col·locar una ex alt càrrec del tripartit, cas pel qual també va ser condemnat l’exnúmero dos del PSC Daniel Fernández.

Arran de l’anomenat «cas Mercuri», de presumpta corrupció urbanística amb epicentre a l’Ajuntament de Sabadell, l’exalcalde, que va deixar el càrrec el 2013, va ser també condemnat com a responsable a títol lucratiu en una peça sobre malversació de fons, i està a un pas de judici en dos més.