El regal d’un amic invisible podria trencar un pacte de govern? A Vinaròs, sí. La coalició entre PSPV-PSOE i TSV (que governen amb Compromís des de l’abril) ha patit una crisi després d’una escena digna d’un guió d’El Padrí o House of Cards a la vinarossenca.

Tot va passar després del ple ordinari d’aquest mes, quan els membres de l’equip de govern van procedir a donar-se els regals de l’amic invisible, per consolidar la companyonia i les relacions entre ells. El regal que el socialista José Chaler, regidor d’Urbanisme i Esports, va donar a la seva companya de govern, Anna Fibla, líder de Totes i Tots som Vinaròs (TSV) i regidora de Cultura i Patrimoni, la va disgustar tant que va obrir una nova bretxa entre tots dos partits.

I és que el regal de Chaler va ser macabre i desconcertant a parts iguals. Dins la caixa que va obrir Fibla hi havia un cap d’ovella degollada, amb els ulls i les víceres, i tot embolicat amb verdura podrida. L’endemà es va convocar una assemblea de TSV i ahir es va convocar una roda de premsa en què la formació demana el cessament o la dimissió de Chaler. En cas contrari, trencaran el pacte i deixaran de formar part de l’equip de govern.

Segons Fibla, sòcia de la protectora El Cau, aquest regal de l’amic invisible «és la gota que ha fet vessar el got». «Tots eren regals normals. La meva era una caixa molt gran de porexpan on posava ‘producte de proximitat’, i vaig pensar que seria un bon detall. La líder del TSV demana a l’alcalde, Guillem Alsina, la dimissió de José Chaler, o que cessi.