El diari prodemocràtic Stand News va anunciar ahir el seu tancament «immediat», després que sis persones relacionades amb el diari fossin arrestades després d’una batuda policial en la qual també es van confiscar de material periodístic.

En un missatge publicat a Facebook, Stand News va detallar que la seva pàgina web i les xarxes socials del diari «seran eliminades en pocs dies». A més, va ressaltar que, des de la seva fundació, ha estat «compromès amb la protecció de la democràcia, els drets humans i la llibertat». «Gràcies als lectors per donar-nos suport sempre», reblava.

La Policia de Hong Kong va arrestar ahir almenys 6 persones relacionades amb el diari. Al voltant de les 8.00 hores (hora local), prop de 200 agents han entrat en les oficines del diari han detingut a almenys sis empleats i exempleats per publicar material «sediciós», segons el diari hongkonès Hong Kong Free Press.

L’editor en cap interí, Patrick Lam, i l’ exeditor en cap, Chung Pui Kuen, van ser estat arrestats juntament amb l’exdirector i exeditor de la secció de Ciència, Chow Tai Chi. Segons les fonts locals, van ser detingudes tres persones més.