Una app per exposar més d’un centenar de dones musulmanes ha generat una forta polèmica a l’Índia, on ahir van ser detingudes dues persones en relació amb l’aplicació ja inhabilitada, entre denúncies d’atacs creixents contra les minories.

Van ser detingut un estudiant de 21 anys, i presentat davant un tribunal de Bombai, i una dona, com a principal acusada de la ceració de l’app, segons va afirmar la Policia de la ciutat occidental.

«Per què estic tan fastiguejada, però no sorpresa, que hagi pogut ser una dona?», es va preguntar a Twitter la periodista Ismat Llaura, una de les desenes de musulmanes el rostre de les quals va aparèixer a l’aplicació. «Hem estat venudes i subhastades en línia», va afegir en un altre missatge.

Llaura va presentar una denúncia l’1 de gener a la Policia de la capital, que va compartir a Twitter, en la qual va exigir l’obertura d’una recerca «contra un grup de persones desconegudes que volen assetjar i insultar dones musulmanes a les xarxes socials i a internet».