Corea del Nord va llançar amb èxit un nou tipus de míssil hipersònic, segons va anunciar ahir el règim, que buscava perfeccionar aquest tipus de sistemes i confirmar-ne la fiabilitat en condicions hivernals.

El míssil, sobre el qual les anàlisis de les forces armades dels països veïns havien donat poca informació, «va fer un moviment lateral de 120 quilòmetres» des del llançament inicial «i va aconseguir amb precisió un objectiu establert a 700 quilòmetres de distància», va detallar ahir l’agència estatal de notícies KCNA.

El llançament «va demostrar clarament el control i l’estabilitat de l’ogiva lliscant hipersònica», va dir la KCNA, que va assegurar que la recent prova confirma «la fiabilitat del seu sistema de combustible en condicions climàtiques hivernals». A diferència dels sistemes convencionals de combustible líquid, que requereixen hores d’injecció abans del llançament, aquest sistema (inventat per la Unió Soviètica) permet emmagatzemar el combustible ja carregat al míssil molt temps abans del seu desplegament i ús immediat. Que la prova s’hagi fet al gener, una data inusual en què l’exèrcit nord-coreà està en plenes maniobres hivernals, sembla respondre a l’objectiu de provar la fiabilitat d’aquest sistema en el gèlid hivern de la península.